Joga Nekem

A Jóga feladata az életerő legoptimálisabb felhasználása

A mindenkiben jelen levő kozmikus energia, amely a tantrikus (ezoterikus) elgondolásokban a gerincoszlop végénél nyugvó összetekeredett kígyó képét ölti. Pontosan előírt testhelyzetek, szimbolikus kéztartások és légzőgyakorlatok sorozatának elvégzésével a gyakorló a kundalinít a gerinc mentén a fejtetőig juttatja. Közben a kundaliní áthalad a test többi hat erőközpontján (csakráján).

Megtekintések: 147

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Dinamikus gyakorlatok, összeszorítások, testzárak. Ezek miatt a nagy és komoly étkezéseket jógázás előtt kerüljük. Ezért a nagy jógaóra mindig reggel és éhgyomorra van
A kundalini jóga a tisztulásról szól, a tisztító tűzről a belekben, ezért is jó éhgyomorra. Viszont utána kell a folyadék, a tea, a gyümölcslé, a víz.
A Kundaliní energiája alapvető evolúciós erő, amely a csakrákon és a vele összefüggő nádikon keresztül fejti ki a hatását. Ha sikerül a Kundalini kígyót felébreszteni és felemelni a csakrákon keresztül, akkor az ember csodás képességek birtokába kerülhet: megnyílik a harmadik szeme, azaz belső látása aktivizálódik, képes lesz levitációra, távolba látásra, de teste áthelyezésére is, valamint olyan belső energiára tesz szert, ami semmi mással nem pótolható. A gerincoszlop hosszában, amelyen végighalad a Kundalini kígyó, hét pont vagy csakra található, amelyek jelentős szerepet játszanak az ébredés folyamatában.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

Yoga Vidya

Swami Sivananda


"Szolgálj, szeress, adakozz, tisztulj, meditálj, valósítsd meg Önmagad, légy jó, tégy jót!"

(Swami Sivananda)

© 2020   Created by Sukadev Bretz.   Működteti:

Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek